Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Guinness rekorderek lettünk

 

Csilip Árpád vezetésével majdnem 7 tonna finomság készült el egy 5.400 literes bográcsban. Mindez el is tűnt a fesztivál nagy számú látogatóinak gyomrában!

A felhasznált nyersanyagok mennyisége az alábbi volt: 1.200 kg puliszkaliszt, 800 kg túró, 100 kg vaj, 75 kg só, 100 l tejföl és hozzá 4.600 l víz. A főzés 1 db 700 literes és 1 db 500 literes bográcsban történt, 7 főzési szakaszban. A főzések összesített súlya 5.849 kg. Minden a főzés után az elkészült puliszkát a nagybográcsba öntötték, ezután meghintették túróval, melynek összsúlya 800 kg volt. Az elkészült és túróval meghintett puliszkát 100 kg vajjal dúsították, elkerülve annak veszélyét, hogy a végső főzéskor esetleg az alja megégjen. Az összefőzés után pedig az egészet "meghintették" 100 liter tejföllel. Ezek összesítése után jött ki a végleges mennyiség: 6.849 kg!

Az elkészítésben segédkeztek: Antal Tibor, Ambrus Ede, Ambrus Róbert, Bodor Attila, Csillag György Attila, Kulcsár János, Mihók Péter, Molnár Szabolcs, Tankó Attila, Tankó Péter, Tímár Norbert, Prezsmer Fülöp. 

A rekord regisztrálását végző Csányi Sándor - aki mellesleg a puliszkafőzés magyarországi nagy szakértője - és a puliszkát megkóstoló majd' 20.000 ember szerint is rendkívül ízletes volt, megfelelt minden, a puliszkával szemben támasztott követelménynek. 

forrás: http://rekordok.blog.hu/2015/09/10/puliszka_bogracs_etvagy

Csángó-Fatányéros Panzió
Iratkozzon fel
Hírlevelünkre!